הסיכום של דוד ס'
בדרך למפגש חשבתי לעצמי את מי אפגוש, אולי אפילו אנשים שאני מכיר או כאלו שלא הייתי רוצה שיראו אותי שם, אבל ברגע שנכנסתי לחדר הרגשתי שווה בין כולם
זאת אמנם הפעם הראשונה שהשתתפתי במפגש של עמותת "כמוך" והיו לי רגשות די מעורבים לפני שהגעתי לשם. אך ברגע שנכנסתי לחדר ופגשתי בחברי הקבוצה הרגשתי נורא משוחרר, הכרתי אחלה בחורים, ניהלנו שיחות בנושאים מגוונים פתוחים ואפילו אישיים ממש.
אני חייב לומר שבדרך למפגש חשבתי לעצמי את מי אפגוש, אולי אפילו אנשים שאני מכיר או כאלו שלא הייתי רוצה שיראו אותי שם, אבל ברגע שנכנסתי לחדר הרגשתי שווה בין כולם!
ההרצאה היה מרכז המפגש ועסקה בנושא חשוב מאוד – נושא שחשוב מאוד לכולם בכללי ולנו במיוחד בפן האישי: הפרטיות שחלק מאיתנו שומרים עליה אפילו בקנאות יתרה. חברי הקבוצה העלו שאלות מעניינות מאוד בנושא בכלליותו, וניתן אפילו היה להבין עד כמה לחלק מהם הנושא חלק בלתי ניפרד מהחששות לגבי תכנים הנוגעים לקהילה.
ובקליפת התפוח נהניתי מאוד.
אני מודה למארגנים על המפגש המקסים ואני מצפה כבר למפגשים הבאים.
דוד ס'
הסיכום של יונתן
האווירה הייתה בוגרת ולא כבדה, נושאת אופי של דיון פתוח וקצת משעשע מדי פעם בפעם. בקפה ישבנו כולנו ביחד, קצת דננו, קצת צחקנו
אני ממש עייף. הרי הגעתי למפגש מרחוק, וגם שבתי הביתה רק לפנות בוקר. היה חשוב לי ביותר להגיע, וכמו בשביל דברים אחרים החשובים לי, אני משתדל להתאמץ ולא לוותר, על אף מרחק מגוריי. רציתי מאוד לפגוש אנשים כמוני, ואולי בחברתם סוף כל סוף אוכל שלא להרגיש שנטרפה עליי דעתי.
זו לי הפעם הראשונה שהשתתפתי במפגש "כמוך". התלבטתי ביני ובין עצמי אם ללכת או לא, דווקא מפאת שלא היה זה מפגש בנושא "שלנו". לא דיברו על הומוסקסואליות, לא דיברו על דת נטייה וחשק. הרי הייתי מצפה מעצמי שכשאבוא בפעם הראשונה יהיה זה למפגש שכן עוסק בנושא "שלנו" כי לא הספקתי להשתעמם מדיבור חוזר ונשנה בנושא כך שאבוא למפגש שעוסק בנושא אחר. אבל באתי. במפגש התארח מרצה ומתמחה בשיווק מדיה ורשתות חברתית והוא דיבר על פרטיות המידע ברשתות החברתיות. המרצה דיבר בטוב טעם והצליח לתפוס אותי מרוכז יתר על המידה אף על פי שחסרו לי שעות שינה מרובות השבוע.
בסיום הערב, לאחר ההרצאה, כשישבנו כולנו יחד בקפה, עורך האתר שאל אם אהיה מעוניין לספר כמה מלים על החוויה של הפעם הראשונה, על להיות במפגש "כמוך" בפעם הראשונה.
בדרך כלל מקובל לכתוב משהו מטלטל וסוער כדי שלא להיות אפור ומשעמם, ואם אין כזה אז לא לכתוב כלל. אבל אני כותב אע"פ שזו לא הייתה בעבורי חווייה מטלטלת. גם כי כבר התחייבתי שאכתוב מילה או שתיים, וגם כי אני שואל את עצמי אם לא בזה מעלתה ויתרונה של החוויה, בזה שלא היתה מטלטלת.
מה שתמיד מטלטל במובן המשמח, הוא שפגשתי אנשים חדשים ושוחחנו שיחה פשוטה וכנה. כן, מהבחינה הזו זה היה והיה מטלטל. אנשים דומים לי. אנשים שאולי קיוויתי לפגוש כל הזמן ולא ידעתי שאותם חיפשתי. האווירה הייתה בוגרת ולא כבדה, נושאת אופי של דיון פתוח וקצת משעשע מדי פעם בפעם. בקפה ישבנו כולנו ביחד, קצת דננו, קצת צחקנו.
יש בי רצון לבוא עוד פעם. זה משהו אחר מאשר חשק. זה פשוט לבוא עוד פעם כמעט כי צריך, אבל צריך נעים.
היה לי טוב. אין לי שום מסקנות, אין לי שום הזדהות מופרזת. פשוט היה טוב. ושמחתי מאוד שבאתי.
יונתן
—
אין ויכוח שבמהלך השנים האחרונות הפכה פייסבוק להיות חלק קריטי מחיינו. רבים מתחזקים בה את הקשרים החברתיים שלנו, כמו גם ״אוהבים״ (כמו שפייסבוק מכנה זאת), עשרות עמודי תוכן שונים. לא פעם, החברים ברשת החברתית שלנו מעלים את תמונות ילדיהם שרק נולדו, ובכל פעם שכזו עולה השאלה – לו אנחנו היינו תינוקות בתחילת ימינו, האם היינו מעוניינים לחשוף את עצמו לאנשים זרים? האם היינו רוצים שתמונתו תהיה נגישה לכל באי האינטרנט?
יש סיבות רבות לשימוש בפייסבוק, והמידע, כגוף שמייצג נתונים וידע, עומד בבסיסן – החל משיתוף מידע עם בני משפחה וחברים קרובים, דרך בתחזוקת קשרים חברתיים עם מכרים וכלה בהתעדכנות במתרחש בעולם. תכונות אלו מהוות תמריץ לשימוש בפייסבוק אך באותה הנשימה הן מובילות לאתגרים חדשים לתפיסת הפרטיות שלנו, שכן בעולם חברתי דיגיטלי שבו מידע מופץ בקלות לכל עבר שאלת הפרטיות מקבלת משנה תוקף – עד כמה אנחנו באמת שולטים במידע שלנו? כיצד המודל העסקי של פייסבוק מאיים על הפרטיות שלנו? מה בכוחנו לעשות כדי להגן על פרטיותנו? על כך ועוד בהרצאה מרתקת במפגש שהיה.
את ההרצאה מסר יוני לרנר – מעצב חווית משתמש, בעל תואר שני בלימודי מידע.
לצפייה במצגת ההרצאה לחצו כאן.
המפגש היה בתאריך י"ג במרחשוון תשע"ה, 6 בנובמבר 2014, יום חמישי, בתל אביב.
פרטים מדויקים על מיקום המפגשים שלנו נמסרים רק לחברי רשימת התפוצה שלנו. רוצים להצטרף למפגש הבא? צרו עמנו קשר: kamoha.or@gmail.com
שימו לב: למען שמירה על צביון הקבוצה ולמען הנוהל התקין, אין להביא חבר חדש מבלי לעדכן אותנו מראש. ובמילים אחרות: הבאה של חבר חדש למפגש – רק באישור מפורש שלנו.
בתפקידי דה-פקטו כשוטר ההגהות 🙂
"6 בנובמבר באוגוסט 2014" הוא תאריך בלתי ניתן לפיענוח ע"י היגיון, אלא ע"י שכל ישר בלבד.
תודה. תוקן